BLOG NO ACTUALITZAT - NOVA WEB: http://esterbach.wordpress.com/

Blog no actualitzat. A partir d'ara trobaràs la informació a https://esterbach.com/

Per a més informació: esterbachcobacho@gmail.com

divendres, 3 de juny de 2016

Què em pot aportar una classe o un taller de dansa creativa?

Sovint quan acabo un taller o una classe de dansa o relaxació, demano a les persones assistents com estan, com es senten. Gairebé no caldria fer-ho doncs amb les cares ja ho diuen tot, però de la mateixa manera que és important moure el cos, també ho és posar paraules a l'experiència ja que ajuda a fer-la conscient i a integrar-la.

Dissabte passat, després del taller de dansa creativa, vaig demanar a les alumnes que si els venia de gust i quan els anés bé, em fessin arribar breument per escrit què els havia aportat aquest intensiu, per a què els havia anat bé la dansa creativa. Mantenint el seu anonimat (tot i que vàries em van dir que podia posar el seu nom sense cap problema) comparteixo a continuació un extracte dels comentaris que de moment m'han fet arribar. Moltes gràcies a totes per permetre'm compartir la vostra experiència, per la vostra confiança i per omplir dissabte la sala de tan bones energies.


 ********************

"Físicament ho necessitava, he estirat parts del meu cos, que tenia engarrotades, i he sentit un gran alleujament. 
I psicològicament he sentit la llibertat de moure'm sense por al ridícul, és el que tu deies de treure la nena que portem a dins, aquesta és la sensació que tenia. 
Després hi ha una altra sensació: de dona realitzada independent i poder anar a aquesta classe que m'agrada i em resulta gratificant"

********************
 
"Ha estat una trobada molt agradable amb mi mateixa, una bona sacsejada que se m'ha posat molt bé. He gaudit molt de la dansa i del grup. No estic cansada, m'ha revitalitzat"

 ********************

"Em va agradar molt la dinàmica, sobretot la del grup de tres... Em vaig adonar que quan tot flueix, tant donar com rebre és igual de satisfactori, al donar a una de les companyes, l'altra noia i jo ens vam adonar que li fèiem el mateix moviment, una pel davant i l' altra per darrera, les dues anàvem sincronitzades i amb els ulls tancats. Això ens va semblar increïble!!. 
I tota la resta em va aportar molt agraïment. Em vaig sentir molt bé."


 ********************
"M'ha aportat:
- gaudir sense complexos
- fer front a les resistències del cos físic (resistències de la ment)
- alliberar càrrega emocional
- sentir menys rigidesa
- sentir el reclam profund de la meva nena interior (potser una mica oblidada)
- connectar amb la música de la VIDA
- molta calma
- Alegria
- Molt AGRAÏMENT.
I tot allò que la paraula és incapaç de manifestar: un sentir, un experimentar....SANAR ferides."

 ********************

"M'ha anat bé venir perquè tinc una feina que consisteix a treballar la ment i no el cos. M'agrada el moviment i el necessito. 
També m'ha anat bé venir perquè sovint desconnecto fàcilment i avui m'he obligat a estar "aquí i ara" centrant-me en el present, en la música i en el moviment. Això m'ha ajudat a oblidar-me del món exterior, dels pensaments, del passat...per centrar-me únicament en mi (el meu cos, les meves sensacions)" 

 ********************

"A part de passar dos dies amb agulletes a tot arreu, em va agradar molt, vaig alliberar tensions i em vaig sentir molt lliure, em van aflorar emocions, va ser molt maco"

 ********************


"Crec que hi ha tres aspectes que saps tractar com ningú, d'aquí que les teves classes em semblin màgiques:

1) La Música: és exquisit el gust que tens per buscar la més adequada a cada moment. 

2) El Ritme: va anar in crescendo d'intensitat acabant amb una explosió d'energia, d'eufòria i de bon rotllo. Potser per això se'm van fer tan curtes les dues hores. Aquest plantejament em va semblar super xulo i també em va anar molt bé que hi hagués petits moments on la intensitat decreixés per poder descansar i equilibrar l'energia. 

3) Relacional: Tenint en compte que érem un grup que no ens coneixíem totes, la dinàmica del massatge ens va permetre trencar el gel i adquirir la confiança grupal suficient per desinhibir-nos posteriorment en la part de moviment. Això va aportar dinamisme a la sessió. A més, quan el món de la dansa és nou i desconegut, tenir una part guiada com les dinàmiques de seguir-te a tu, combinades amb altres de més lliures va molt bé perquè aporta seguretat i confiança i ajuda a relaxar-te.

De fet, no se si he respòs a la teva pregunta...jo t'expresso les sensacions que vaig tenir. Saps que estic enamorada de la dansa bojament i tu has estat la principal responsable. Ara ja no sóc la mateixa. Ara sento, respiro i visc la vida d'una altra manera. Ara se què és vibrar"

********************