BLOG NO ACTUALITZAT - NOVA WEB: http://esterbach.wordpress.com/

Blog no actualitzat. A partir d'ara trobaràs la informació a https://esterbach.com/

Per a més informació: esterbachcobacho@gmail.com

divendres, 27 de juliol de 2012

I Edició del CreaDansa: un gran equip, un gran públic


Aquest diumenge va ser un dia molt important per mi i per les meves alumnes del grup de Dansa Creativa dels dilluns a "Entre el Cel i la Terra" de Manresa.

Fa uns mesos, una d'elles, l'Ester Domínguez, al final de la classe va suggerir que podríem fer un festival i la resta del grup es va animar de seguida amb la idea. A mi em va fer gràcia però no ho acabava de tenir clar. A les meves classes no fem coreografies i quan algú s'interessa pel que fem, sempre li comento que no vingui de públic, sinó que vingui a viure la classe en primera persona. L'objectiu és contactar amb el cos i la música, expressar el que sentim a través del moviment i la dansa i, deixant-nos portar per la improvisació, despertar la creativitat que tots i totes portem a dins. Per tant, no volia que la idea d'un festival alterés aquest concepte. Però també sentia que seria molt bonic poder ensenyar als nostres familiars i amics el que fem a les classes de "Dansa creativa". Així que vam decidir tirar endavant amb el festival i fer que fos el més semblant possible a una classe...I després de viure l'experiència, estic molt contenta i satisfeta d'haver-ho portat a terme!!!

Foto: José Antonio Sartorio

Ha estat meravellós sentir-me part de l'equip que hem format entre tots i totes i veure com tot ha anat fluint des del primer moment. De seguida vam començar a materialitzar la idea i una altra alumna, la Mireia Besora, va suggerir un títol que ens va encantar: "CreaDansa"...siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiií....CreaDansa...que bé sona!! I vam batejar-lo com a "I Edició del CreaDansa" amb la il·lusió de que en poguessin venir moltes altres més en el futur. I així vam anar posant fil a l'agulla: triant el dia, el local, les cançons, el material, etc...Tothom es va implicar des del primer moment, fins i tot unes alumnes que s'acabaven d'apuntar al grup. Només 5 de nosaltres vam ballar diumenge, però la resta de companyes han estat donant tot el seu suport, encarregant-se de diferents gestions i de tot allò que feia falta. I per acabar-ho de rematar, a través d'una alumna del grup, l'Ariadna, vam contactar amb el Damià Olivella, un cantautor que ens arriba a l'ànima, que va venir al CreaDansa a obsequiar-nos amb una cançó en directe del seu darrer disc. Va ser un plaer poder ballar al ritme de la seva veu i música tan màgica i encantadora.

Us deixo amb algunes fotos de la I Edició del CreaDansa, però abans em ve de gust compartir el text que vam utilitzar diumenge per donar la benvinguda al  festival a través de la nostra encantadora presentadora, la Sonia Ortiz. Gràcies Sonia per involucrar-te en el CreaDansa, per presentar-nos, maquillar-nos i estar allà amb tots els sentits.


Benvinguts i benvingudes a la I Edició del Crea Dansa....Em dic Sonia i les ballarines m’han demanat de presentar l’acte per ajudar-vos a seguir el fil d’aquest festival, un espectacle que no consisteix en un acte visual de coreografies tradicional.
He pogut viure en primera persona....amb elles....l’experiència de deixar anar els cos lliurement......guiat per l’emoció que transmet la música... i això es el que avui us volen oferir...Una mostra de la classe de dansa creativa que fem cada dilluns en aquest centre, Entre El Cel i la Terra, als qui volem agrair, la Teti i l’Anna,  tota l’ajuda incondicional que ens ofereixen avui i cada dia.
També volem donar les gràcies avui, de manera especial:
  • A les companyes del grup de dansa amb les que cada dilluns compartim molt més que ball en aquestes instal·lacions i que tot i que no ballaran físicament, han vingut a recolzar-nos i ajudar-nos:  a la nostra gran regidora-supervisora: la Roser Gost........, a  la Carmen Martínez.....a la Míriam Fontanet.....a l’Ariadna Fontanet....a la Marta Gómez.... a la Montse Márquez.......us estimem!
  • Al Damià Olivella per acceptar la nostra proposta de venir a tocar una cançó en directe...per nosaltres és un gran honor comptar amb la teva presència Damià, un gran músic i sabem que també una gran persona... 
  • A les nostres parelles:  l’Aurelio, el Jose, el Jordi i el Carles perquè a banda de donar-nos recolzament emocional, també han col·laborat en diferents tasques d’aquest festival
  • Al Lluís García, per fer-nos el cartell del CreaDansa 
  • I a tots vosaltres, per venir, perquè sou molt més que públic... Vosaltres, per a totes elles, sou un gran regal...

Gran part de l'equip que ha fet possible aquest festival: A dalt: Carmen Martínez, Noemí Morales, Ester Domínguez, Luz Garcia, Sonia Ortiz, jo. A baix: Roser Gost, Míriam Fontanet, Mireia Besora, Ariadna Fontanet
Foto: José Antonio Sartorio
Foto: José Antonio Sartorio
Amb el Damià Olivella
Foto: José Antonio Sartorio


 

Foto: Rosa Guijarro
Moltes gràcies Mireia, Noe, Luz i Ester per compartir aquesta vivència amb mi. Un plaer....
....i gràcies a tothom que vàreu estar allà donant-nos suport, físicament o de cor...


1 comentari:

Ester Domínguez ha dit...

No ha estat una actuació. Ha estat alguna cosa més... un compartir amb plenitud, desde el cos.. sentint en majúscules... acollides i agraïdes. Vivint, com cada dia a les teves classes. Gràcies Ester!! Serà un record perdurable infinitament...
Ester Dominguez